Stichting Romeinen in Velsen

2015 is het jaar waarin wordt stilgestaan bij het historische feit, dat de Romeinen 2000 jaar geleden in deze omgeving hebben gebivakkeerd. De Archeologische werkgroep heeft het initiatief genomen hier in de gemeente Velsen aandacht aan te schenken. Ook de gemeente Velsen is geïnteresseerd.

Er is een stuurgroep geformeerd waarin plannen worden besproken hoe dit feit kan worden belicht. Er wordt gedacht aan een tentoonstelling, een historisch evenement (re-enactment), het uitgeven van een boek enz.

In de stuurgroep zitten de archeologen: Arjan Bosman en Wim Bosman; leden van de Archeologische werkgroep; vertegenwoordigers van de gemeente Velsen; de bibliotheek Velsen; vrijwilligers van het Pieter Vermeulenmuseum en leden van de Historische kring Velsen.

Natuurlijk zijn ook uw ideeën van harte welkom. U kunt contact opnemen met de stuurgroep via deze maillink, of als reactie onder dit bericht.
Via deze website kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

De links onder de namen van de stuurgroepsleden verwijzen naar de websites van deze organisaties.

(346)

2 thoughts on “Stichting Romeinen in Velsen

 1. Jeroen Zwier
  Dr. A. Kuyperstraat 8
  7556 DX Hengelo

  Geachte heer, mevrouw,

  Graag zou ik informatie willen ontvangen over de periode van de Romeinen in Velsen (en archeologische vondsten), indien voorhanden; informatie als het mogelijk is op papier of digitaal.

  Bij voorbaat hartelijk dank,

  met vriendelijke groet,

  Jeroen Zwier

  Offline

  • Beste Jeroen,
   Als je deze site al hebt doorzocht, ben je waarschijnlijk al aardig wat zaken, die je vraagt tegengekomen. Zo niet, zoek dan nog maar rustig op deze site verder. Hij blijft vooralsnog nog wel even in de lucht, al is het Romeinenjaar in Velsen al afgesloten (2015 oftewel MMXV).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.