Legioen groeit gestaag

De aanmeldingen voor het legioen voor het Kinderspektakel op vrijdag 15 mei in het Telstar stadion druppelen langzaam binnen. (je kunt je hier nog opgeven!)

De “doctor armorum” (wapenmeester/instructeur) houdt het aantal aanmeldingen nauwlettend in de gaten. Hij wordt al wat zenuwachtig, want het is voor het eerst dat hij ook meisjes moet gaan opleiden!

het T-shirt beschilderen als lorica

het T-shirt beschilderen als lorica

De legionairs (jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar) zelf zijn al druk bezig met het verzamelen van karton voor het maken en beschilderen van het scutum (schild). Velen hebben hun gladius (zwaard) al opgehaald bij Schoonhoff hout en zijn druk bezig met het tekenen van hun lorica (harnas) en het cingulum (gordel) op hun T-shirt.

Vrijdag 15 mei om 16:00 uur begint dan het grote spektakel. De legionairs komen van Rome naar Velsen! We zijn benieuwd of ook jij er bij bent.

Heb je geen gelegenheid gehad een schild te maken?
Kon je Schoonhoff hout niet vinden om een zwaard op te halen?
Maar ben je wel 7 t/m 12 jaar en heb je een blanco wit of rood T-shirt en sandalen?
Kom dan toch gerust vrijdag 15 mei om 16:00 uur met je supporters naar het Telstar stadion. Je kunt je ook daar nog opgeven!
Het Romeinse legioen heeft wel een aantal reserve-uitrustingstukken, zodat je waarschijnlijk toch nog wel mee zult kunnen doen.
Als je je vooraf hebt opgegeven ga je natuurlijk wel voor!

Om je alvast goed voor te bereiden (het is per slot van rekening vakantie!) kun je misschien wel samen met je vriendjes en vriendinnetjes onderstaand plaatje uitprinten en de goede Romeinse namen bij de uitrustingsstukken zetten en leren. Misschien wil je nog wel meer weten over de Romeinen, die ook bij Velsen hebben gebivakkeerd. (Wikipedia)
Romeinse soldaat kleur

(293)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.