15 mei Kinderspektakel

OPROEP

aan alle kinderen uit de gemeente Velsen en omstreken van 7 t/m 12 jaar

Doe mee aan de Romeinse exercitie oefening op 15 mei 2015 van 16:00-16:45 uur in het Telstar stadion. Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Telstar en een Romeins elftal, gerecruteerd de amateurvoetbalclubs uit Velsen. Die begint om 18:00 uur en duurt ongeveer tot 19:30 uur. In het Telstar stadion, voor die dag speciaal omgedoopt tot Castellum Flevum, zijn informatiestands gepland en is eten en drinken te koop.

Wat ga je doen?

Je kunt meedoen aan de selectie voor het legioen Romeinse soldaten, dat je het Romeinenjaar 2015 overal in Velsen zult kunnen tegenkomen.

Wat moet je kunnen?

scutum

Schild (Scutum)

gladius

Zwaard (Gladius)

Het schild (Scutum) dat je binnenkort op de middenpagina van de Velsense weekbladen die willen meewerken vindt, maar ook hier kunt downloaden, op een stuk stevig stuk karton plakken (een wasmachine- of tv-verpakking bijvoorbeeld), een handvat aan de achterkant maken en een zwaard (Gladius) maken van een plankje (zie tekening). Bij Schoonhoff hout kun je zelfs gratis een zwaard ophalen, als je je naam, telefoonnummer, email-adres en geboortedatum opgeeft. Je kunt het zwaard verder zo mooi maken als je wilt, maar één plankje is genoeg, als het maar 50 cm lang is. Let wel op! Het mag niet te scherp worden, want we willen geen ongelukken.

SCHOONHFF_logo

Daarna

Geef je zo snel mogelijk op bij: Telstar stadion, Bibliotheek Velsen of Velserbroek, Pieter Vermeulenmuseum, Zee- en Havenmuseum, of via deze website. Misschien wil de meester/juf van je klas je wel helpen of je ouders of grotere broer of zus.

En op 15 mei:

Meld je je -met je schild, je zwaard, je T-shirt en liefst een paar sandalen (blote voeten mag ook hoor!) en de nodige prive-supporters natuurlijk- vanaf 15:30 uur  in het Telstar stadion voor de exercitie-oefening. De Centurion (hoofdman van de Romeinen) zal je dan indelen in het Romeins leger en als je goed door de marcheertest komt mag je meedoen. Met je schild, zwaard en T-shirt zul je er -zeker vanaf de tribune- echt als een Romeins soldaat uitzien.

De exercitieoefening

Centurion

Centurion

Om 16:00 uur begint de exercitie oefening op het hoofdveld van het stadion. Luister goed naar de centurion, want als je niet goed kunt exerceren, mag je natuurlijk niet in het Romeinse leger dit Romeinenjaar.

Er wordt vooral op goed marcheren gelet en het op commando gelijk naar links, rechts te gaan en rechtsomkeert te maken en natuurlijk te stoppen! Is dit onder de knie, dan kunnen we ook nog wat aanvalsformaties doornemen.

Een voorbeeld zie je op YouTube

Er wordt nog gewerkt aan een gesponsord bedrukt T-shirt, dat je -als je bent geslaagd natuurlijk- mag houden.  Bij de Velsense evenementen in het Romeinenjaar mag je dit dan dragen natuurlijk, zodat je als legionair herkenbaar bent. Helaas is de sponsoring nog niet helemaal rond.

En verder in het Romeinenjaar

Misschien ben je wel beschikbaar voor een demonstratie van het Velsens legioen tijdens Pre-Sail (op 15, 16 en 18 augustus)? Of kun je meedoen tijdens het dorpsfeest Driehuis (19 en 20 juni) of het dorpsfeest Santpoort (1 t/m 9 augustus).

Telstarstadion15mei

Op 15 mei is het Telstar stadion aan de Minister van Houtenlaan voor een dag Flevum Colosseum

 

(382)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.