Je eigen Romeins schild en zwaard maken


We worden nu al overspoeld met vragen van kinderen (7 t/m 12 jaar en hun ouders) waar het schild te vinden is en hoe ze het zwaard moeten maken. Hieronder staat de foto van het schild (Scutum), zoals dat is opgegraven in de put bij de ingang van de Velsertunnel.

Schild_Scutum600

Als je op de link klikt kun je de foto van dit historische schild downloaden.

Als je zelf iets knutselt, probeer het dan zo tussen de 50 en 100 cm hoog te maken. Hier kun je de foto van het schild downloaden.

gladius

Romeins zwaard (Gladius) Het latje, waarmee je dit zwaard kunt maken, kun je gratis bij Schoonhoff hout ophalen als je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en/of emailadres opgeeft.

Het zwaard (Gladius zeggen de Romeinen) mag heel eenvoudig blijven of versierd. Maar wel maximaal 50 cm, en niet te scherp!

Het latje, waarmee je dit zwaard kunt maken, kun je gratis bij Schoonhoff hout SCHOONHFF_logoophalen als je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en/of emailadres opgeeft.

We beloven: jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt om je uit te nodigen deel te nemen aan een demonstratie met het Romeinse legioen in het Romeinenjaar!

(3738)

2 thoughts on “Je eigen Romeins schild en zwaard maken

    • Het Romeinenjaar is inmiddels ten einde. Sponsor Schoonhoff hout had ze begin 2015 beschikbaar gesteld. Het Kinderspektakel waarvoor ze werden gebruikt heeft ook al plaatsgevonden. Helaas zult u zelf een latje moeten aanschaffen. Bedankt voor uw interesse en Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.