Informatiebord onthuld en Geocache gelanceerd


Vrijdag 16 oktober, op de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen, werd door ‘archeologiewethouder’ Te Beest, samen met een Romeinse legionair een informatiebord onthuld, dat uitleg geeft over het feit, dat 2000 jaar geleden -op de plaats, die vanaf het bord zichtbaar is- een Romeins Castellum lag.

Het bleek meest noordelijke punt, dat de Romeinen toentertijd tijdens hun uitbreidingscampagnes hebben kunnen bereiken. (Lees hier de toespraak van wethouder Te Beest). Voormalig stadsarcheoloog Wim Bosman stond tijdens de onthulling uitvoerig stil bij het belang van deze streek voor het begrijpen van het landschap en de wetenschappelijke schatten, die er in en onder zijn te vinden. Op deze site vindt u veel meer informatie over al deze geschiedkundige informatie!

Geocache!
Voor de beoefenaren van een van de nieuwste hobby’s is na de onthulling de geocache: ‘Romeinen in Velsen’ gelanceerd door bestuurslid A.Schweitzer. Wethouder Te Beest kocht de ‘stach’ en Fred Schweitzer en Marco Berkhout ‘verstopten’ daarna de cache, die zaterdag 17 oktober voor het eerst mag worden opgespoord. Zij blijven in afwachting van het moment, dat zal worden gemeld dat de stach is gearriveerd op de plaats van het centrum van de macht zo’n 2000 jaar geleden: Het Colosseum in Rome. Informatie: geocaching.com

Wethouder Te Beest koopt de stach van 'geocache-bestuurslid Fred Schweitzer'

Wethouder Te Beest koopt de stach van ‘geocache-bestuurslid Fred Schweitzer’

(166)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.