Geocache log

De eerste 10 gelogde bezoeken aan de geocache Romeinen in Velsen:

Romeinen in Velsen
Vanuit het werk meteen maar even de snelweg af gegaan om deze nieuwe multi te doen. Grotendeels met de auto en af en toe een klein stukje lopen om de informatie te vergaren. Bij WP4 wordt ik door de werklui begroet als de zoveelste puzzelaar. Aan het eind is het nog even zoeken naar de cache, maar ook die wordt opgegraven. De aanwezige geocoin meegenomen en Team 85 11-12-13 Geocoin achtergelaten.
Na een bezoek in Velserbroek had ik wat tijd voordat ik in Amstelveen moest zijn, dus besloot ik deze multi even te lopen. Al vlot na het begin ontdekte ik dat ik geen pen bij me had en ook geen papier. Dus aantekeningen dan maar in de smartphone gemaakt. Vervolgens bleken de batterijen van de GPS het niet vol te houden… Wp4 werd wel bereikt en de info werd ook gevonden maar toen ik mijn weg wilde vervolgen werd ik door twee Galliërs tegengehouden. Zij waren kennelijk not amused dat er ondanks de met borden aangeduide verboden steeds mensen door wilden. Ik moest dan ook terug en omlopen (!) In andere logs lees ik dat de CO inmiddels hiervan weet. Nadat alle info was verzameld (wat nergens een probeem gaf) kon de eindlokatie worden benaderd. Dat moest inmiddels uitsluitend op smartphone want zoals gezegd zat de GPS zonder stroom. Vlak voor het eind bleek ook de stroomvoorziening van de smartphone het welletjes te vinden, dus moest de cache met een ‘ongeveer’ peiling worden gevonden. Gelukkig lukte dat! (en gelukkig zat er ook een pen in het doosje )
Bedankt.
Door werkzaamheden aan grote leidingen was een fietspad eigenlijk onbegaanbaar. Maar we wilden toch de goede coördinaten verkrijgen: de werkers riepen ons toe: ” zijn jullie ook al van de puzzeltocht?!?”
Juist alleen deze week is dit voet/fietspad afgesloten. Dit was niet voorzien. Aanstaande vrijdag wordt fiets/voetpad weer vrij gegeven. Ondanks de blubber was het een leuke tocht. Ook met geroutineerde cachers gesproken en weer tips gekregen. Geocoin 7639FF gezien en gesignaleerd dat de Travel Burg FE1WRJ van de Romeinen in Velsen op weg is naar Rome! Wat een heerlijke sport is dit!
Wij hebben de route gelopen en bij het versperde waypoint 4 kwamen we de CO tegen, die voor de zekerheid het rondje nog even naliep. Met zijn vieren verder op pad en toch even langs de werkzaamheden gelopen. De route zal worden aangepast, zolang de werkzaamheden duren. Verder alles goed kunnen vinden en op het eindpunt heeft de CO ons zelf laten zoeken. De cache werd snel gespot en het logboekje getekend. Bedankt voor alle extra informatie, wij vonden het een leuke route om te lopen.
Gevonden Weer in nieuwe cache in “onze achtertuin”. Want zo kunnen wij dit deel van Spaarnwoude wel noemen. Een gebied waar wij vaker wandelen en fietsen. Vanmiddag nog even tijd gevonden om samen een rondje te fietsen en wat cultuur van de oudheid op te snuiven. Een rondje over bekend terrein dus, wat begon bij het info bord. De benodigde getallen gevonden en genoteerd en daar gingen wij echt van start. Over het fietspad richting manage op zoek naar wp 2. Ook hier werden de 4 letters vlot voorzien van cijfers en wij konden onze stalen rossen weer beklimmen. Ondertussen de informatie over het verleden tot ons nemend en zo kwamen wij vlot bij wp 3 aan. Ook hier hebben wij de getallen van de afstanden zonder moeite gevonden en op naar wp 4. Dit gaf meer problemen, hier is alles afgesloten. Toch tot de juiste hoek weten te komen waar wij van een van de werklui te horen kregen dat er al meer mensen op dit punt informatie nodig hadden. Wij kregen van hem het verkeerde nummer van de blauwe route door…. Gelukkig kwamen wij hier bij de volgende paddenstoel vlot achter zodat deze “fout” hersteld kon worden. Via de hondendressuur kwamen wij bij het laatste wp aan, het mooie nieuwe informatie paneel. Nadat wij de kogels “geteld” hadden konden wij de coördinaten uitrekenen en na een korte fietstrip kwamen wij bij gc aan. Toen wij de deksel van doosje afgehaald hadden kwamen daar 6 romeinen tevoorschijn. Grappig hoor. Wij mochten onze namen als 5de in het logboek schrijven. CO, bedankt voor de informatie over de romeinen in Velsen, het uitzetten van deze route en het plaatsen van de cache. Wij hebben genoten van dit rondje in “onze grote achtertuin”.
TTF
Zo, nu alleen de log nog Gisteravond de bekende blieb uit mijn mobieltje. Een nieuwe Multi. Omdat ik vandaag vrij ben, kon ik nog voor een podiumplek. Vanochtend zie ik dat Tossie al gelogd heeft. Dat kan de pret niet drukken. Auto geparkeerd en ik sta voor het infobord. Op D3 moet ik een blauw getal vinden, maar daar zie ik niets. Op C4 staat iets wat er voor doorgaat, dus dat wordt genoteerd. Ik kom goed aan bij wp2. Bij wp4 wordt het lastig. Ten eerste is de weg is afgesloten, er zijn hier grondwerkzaamheden met zwaar materieel. Ten tweede staan hier 2 blauwe cijfers, waarvan ik de hoogste neem. Na het berekenen van wp5, besluit ik terug te lopen naar de hoofdweg, om zo mijn weg te vervolgen. Hierna gaat het foutloos verder, hoewel getal R fronsend wordt bekeken. Op de eindlocatie wordt ff rondgekeken, maar met de hint in het achterhoofd is de cache snel in handen.
Een leuk en logisch rondje. Misschien moet voor wp4 tijdelijk een alternatief gevonden worden?
STF

Ik zag deze gisteravond online komen, maar helaas ga ik de nachtdienst in en heb er geen tijd voor, vanmorgen uit het werk zo’n 100 km verderop ga ik via Nieuwerkerk aan de IJssel waar ik eerst nog twee tradi’s zoek en vind en dan als een speer naar het nulpunt van deze Multi.
De auto wordt op de gegeven coord neergezet en het zoeken kan beginnen, het begint al gelijk goed bij het bord ik zie het niet nog maar even de listing lezen en nu is het duidelijk nadat hier de eerste cijfers zijn gevonden ga ik op weg naar het volgende punt ook hier weer fout heb ik een getal verkeerd ingegeven na het herstel is het punt zo gevonden.
De volgende WP’s gaan voorspoedig totdat ik naar een paaltje van een wandelnetwerk moet op zich gaat het wel maar ik zie een getal over het hoofd, dit wordt na het laatste WP hersteld nadat ik even contact heb gehad met Tossie die de FTF heeft, nog bedankt.
Verder zijn er eigenlijk geen problemen en kan ik op zoek naar de eindlocatie, als ik hier aankom is het even zoeken maar dan kan ik de romeinen uit hun fort halen.

tossie   Found it 18-10-2015 FTF log volgt 23.39 uur

FTF = First to Find

STF = Second to Find

TTF = Third to Find

(0)