Netwerken op de beursvloer


Stand

De ‘stand’ van de Stichting

In het Tata-Steelstadion in Velsen vond dinsdagmiddag 22 april de eerste beursvloerontmoeting plaats tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en stichtingen, die hun wensen aan hen bekend wilden maken. Ook de Stichting Romeinen in Velsen was met een informatiestand aanwezig en heeft goed zaken kunnen doen met o.a. voetbalclub Telstar en andere organisaties, die in 2015 willen meewerken om hun evenement of een nog te ontwikkelen evenement in het Velsens Romeinenjaar 2015 (MMXV) een Romeins tintje te geven.

Tata Steel was zeer geïnteresseerd in medewerking aan een leskist voor het Velsense basisonderwijs en de ING Bank zoekt naar mogelijkheden hierbij ook een duit in het zakje te doen. beursvloervelsenEnkele verenigingen en ondernemers toonden interesse om in hun jaarlijkse uitvoering/agenda het feit te herdenken dat: ‘2000 jaar geleden de Romeinen op de weerstand van de Friezen stuitten tijdens hun opmars naar de grenzen van het Romeinse rijk en het onderspit dolven’. Zo zoekt Zanggroep Voices bijvoorbeeld naar een Romeins lied en glasatelier Lichtspel naar Romeinse glaskunst uit die periode aan het begin van onze jaartelling.

Velen hoorden deze middag voor het eerst van het Romeinenjaar 2015. Dus is het concrete doel van de Stichting Romeinen in Velsen, om; ‘aan het eind van het herdenkingsjaar 2015 tenminste 50% van de Velsenaren bekend te hebben gemaakt met dit geschiedkundige feit’,  deze middag in ieder geval ook al iets dichterbij gekomen. Wetenswaard is dat de plek, waar nu de Velser- en Wijkertunnel liggen, de plaats is waar Castellum Flevum en de Romeinse marinebasis waren gebouwd. Wilt u meer geschiedkundige informatie? Klik hier!

Heeft u de beursvloer gemist en wilt u meewerken aan het doel van de stichting in 2015? Neem dan contact op via: info@2000jrromeineninvelsen.nl

(203)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.